#Mag ik als begeleider met een toegangspas altijd binnen in AZ Monica?

Neen, AZ Monica wil het aantal personen in het ziekenhuis beperken en dit om zowel medewerker als patiënt te beschermen.  Indien jouw begeleiding niet nodig is, wacht dan buiten het ziekenhuis.

De medewerker aan de ingang zal nagaan of u als begeleider nodig bent.

#Mag iemand mij vergezellen naar mijn afspraak of opname in het ziekenhuis?

Neen. We trachten het aantal personen in ons ziekenhuis te beperken om zowel onze medewerker als patiënt te beschermen tegen het virus.

Een begeleider is enkel toegestaan voor een hulpbehoevende patiënt, een patiënt met taalproblemen of een patiënt jonger dan 18jaar.

Bij een (dag)opname: de patiënt brengen en afhalen indien nodig

#Kan ik mijn familie die patiënt is in het ziekenhuis, al een bezoek brengen?

Onder bepaalde omstandigheden kan u de patiënt terug bezoek brengen, aangezien onze bezoekregeling terug versoepeld is vanaf 31.05.2021. Lees hier alles over op de pagina ‘Ik kom op bezoek‘.

#Kan ik iets afgeven zoals propere was of een attentie aan een patiënt die in het ziekenhuis is opgenomen?

Ja. Was en andere spullen kunnen worden afgegeven aan de hoofdingang van het onthaal op elke campus. 

  • Stop de kledij of andere spullen (ipad, geschenk, tekening, …)  in een plastiek zak.
  • Vermeld duidelijk naam, voornaam + geboortedatum van patiënt, maar ook afdeling en kamer.
  • U kan de spullen achterlaten in de ‘drop zone’ aan de hoofdingang van zowel campus Antwerpen als campus Deurne. Dit kan dagelijks van 12.00u tot 19.00u.
  • Vuile kledij of andere spullen brengen wij dagelijks van de afdeling naar de hoofdingang. Dit kan ook afgehaald worden tussen 12.00u en 19.00u.

#Kan ik nog zonder afspraak naar het ziekenhuis?

Ja, maar enkel als het gaat om dringende medische hulp. Hiervoor staat de dienst spoedgevallen 24 uur per dag, 7 dagen op 7, klaar om je te helpen en te verzorgen bij niet-geplande hulp. Op de dienst spoedgevallen worden de eerste onderzoeken en behandelingen uitgevoerd die noodzakelijk zijn om uw welzijn te garanderen. Is een vervolgbehandeling nodig? Dan word je doorgestuurd naar een arts-specialist of je huisarts. 

Zoals in het hele ziekenhuis, is er hier ook een strikte scheiding zodat u als patiënt niet in contact met COVID-19 patiënten. Opgelet : ook op spoed geldt er een algemeen bezoekverbod. Dit wil zeggen dat enkel de patiënt de spoedafdeling mag betreden.