Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen over jouw consultatie, onderzoek of opname? Aarzel dan niet en neem contact op met onze onthaalmedewerkers.

  • Campus Deurne: 03 320 50 00
  • Campus Antwerpen: 03 240 20 20
  • Polikliniek Blancefloer: 03 219 76 92

#Heb ik een toegangspas nodig als ik binnen wil bij AZ Monica?

Als je een patiënt komt bezoeken, moet je vooraf een toegangspas aanvragen. Die kan je via deze link aanvragen. Let wel, deze toegangspas is maar 48uur geldig.

Patiënten moeten niet langer een toegangspas aanvragen. Ook een begeleider die een patiënt vergezelt op consultatie moet geen toegangspas aanvragen. Wij vragen wel om, in de mate van het mogelijke, alleen naar het ziekenhuis te komen voor een consultatie of opname ziekenhuis. Dit is nog steeds de veiligste optie in de huidige omstandigheden.

#Mag iemand mij vergezellen naar mijn afspraak of opname in het ziekenhuis?

We raden aan om, indien mogelijk, alleen te komen voor een consultatie of opname in het dagziekenhuis. Dit is nog steeds de veiligste optie in de huidige omstandigheden. Wens je toch een begeleider mee te nemen? Dan wordt maximaal 1 begeleider per patiënt toegelaten*.

(*Er wordt geen begeleider toegelaten tijdens behandelingen in het oncologisch dagziekenhuis of dialyse wegens gebrek aan ruimte, enkel bij een consultatie is een begeleider wel toegestaan.)

#Kan ik een bezoek brengen aan een patiënt in het ziekenhuis?

De bezoekregeling wijzigt regelmatig. In de meeste gevallen is (beperkt) bezoek toegestaan. Lees de meest recente informatie op de pagina ‘Ik kom op bezoek‘.

#Kan ik iets afgeven zoals propere was of een attentie aan een patiënt die in het ziekenhuis is opgenomen?

Ja. Als u op bezoek komt, kan u de propere was of een attentie afgeven aan de patiënt zelf. Let op: dit kan enkel tijdens de bezoekuren en na het aanmaken van een toegangspas. De instructies over de huidige bezoekregeling vindt u op deze pagina >

#Kan ik nog zonder afspraak naar het ziekenhuis?

Ja, maar enkel als het gaat om dringende medische hulp. Hiervoor staat de dienst spoedgevallen 24 uur per dag, 7 dagen op 7, klaar om je te helpen en te verzorgen bij niet-geplande hulp. Op de dienst spoedgevallen worden de eerste onderzoeken en behandelingen uitgevoerd die noodzakelijk zijn om uw welzijn te garanderen. Is een vervolgbehandeling nodig? Dan wordt u doorgestuurd naar een arts-specialist of je huisarts. 

Zoals in het hele ziekenhuis, is er hier ook een strikte scheiding zodat u als patiënt niet in contact met COVID-19 patiënten.