Ik kom voor een opname

Komt u naar het ziekenhuis voor een opname of behandeling, dan moet u op bepaalde afdelingen nog steeds een negatieve COVID-test kunnen voorleggen (PCR-test). De negatieve test mag niet ouder zijn dan 3 dagen. Andere testen, zoals een zelftest of antigeentest bij de apotheek, worden niet aanvaard.

Een negatieve PCR-test is nog steeds verplicht op volgende afdelingen:

 • Dialyse
 • Geriatrie
 • Oncologisch dagziekenhuis (indien u komt voor een nieuw therapieschema)
 • Oncologie (verblijfsafdeling)
 • PAAZ
 • Revalidatie
 • Stroke unit

Wordt u opgenomen op een andere afdeling? Dan is het vanaf niet meer verplicht om u vooraf te laten testen. Blijf wel altijd de nodige preventieve maatregelen nemen: houd afstand, draag een mondneusmasker en was regelmatig de handen.

 1. Wij contacteren u

  Vooraf aan uw opname, ontvangt u de nodige richtlijnen per mail en/of sms, zodat u alles tijdig in orde kunt brengen.

  De dienst Opnameplanning neemt een dag voor uw opname ook contact met u op om te overlopen of alle nodige voorbereidingen zijn getroffen.

  Hebt u toch nog vragen, dan kan u ook steeds zelf contact opnemen met de dienst Opnameplanning: op weekdagen tussen 14u00 en 16u00 via 03 320 50 08.

 2. Onthaalbrochure

  Lees onze algemene onthaalbrochure. Een geïnformeerde patiënt is een meer tevreden patiënt en zo bent u beter voorbereid op wat zal komen.

 3. Vul de nodige documenten thuis in

  Om uw opname vlot te laten verlopen, vragen we u om de nodige documenten zoveel mogelijk vooraf in te vullen.

 4. Thuismedicatie in originele verpakking

  Print deze medicatielijst en breng het formulier ingevuld mee, samen met uw thuismedicatie in de originele verpakking. Schrijf uw naam en geboortedatum duidelijk op de verpakking.

 5. Richtlijnen COVID-19

  We leven nog steeds in bijzondere tijden. Leef daarom onze specifieke richtlijnen inzake COVID-19 correct na:

  Draag een mondneusmasker. Draag een mondneusmasker

  Draag een mondneusmasker bij elk contact met een medewerker. De medewerker zal u vooraf waarschuwen om uw mondneusmasker aan te doen alvorens hij/zij de kamer binnengaat.

  Kom alleen naar het ziekenhuis Kom alleen naar het ziekenhuis

  We raden aan om, indien mogelijk, alleen te komen voor een opname in het chirurgisch dagziekenhuis. Dit is nog steeds de veiligste optie in de huidige omstandigheden.

  Wens je toch een begeleider mee te nemen? Dan wordt maximaal 1 begeleider per patiënt toegelaten bij opname in het dagziekenhuis*. Tijdens een meerdaagse opname kan je bezoek ontvangen zoals aangegeven in de bezoekrichtlijnen.

  (*Er wordt geen begeleider toegelaten in het oncologisch dagziekenhuis of dialyse wegens gebrek aan ruimte).

  Schrijf je in via onze inschrijvingskiosk. Schrijf je in via onze inschrijvingskiosk

  Via onze inschrijvingskiosk ontvang je de routenummer van jouw bestemming. Begeef je enkel op locatie waar je moet zijn.

  Respecteer altijd de social distance (1,5 meter) Respecteer altijd de social distance (1,5 meter)
  Ontsmet regelmatig je handen. Ontsmet regelmatig je handen

  Handschoenen zijn niet nodig. Deze geven een vals gevoel van veiligheid.

   

 6. Controle

  Voor u het ziekenhuis binnengaat, kan u gescreend worden op symptomen van COVID-19. Onze medewerkers aan de toegang controleren ook of een begeleider al dan niet is toegestaan.

 7. Inschrijving via kiosk

  Eens u in het ziekenhuis bent, dient u zich in te schrijven aan een van onze inschrijvingskiosken. Houd hiervoor uw elektronische identiteitskaart (eID) bij de hand. Via deze kiosk krijgt u uw routenummer. Volg de aangeduide routing.